1- چراغی را که ایزود برفروزد ***هر آن کس پف کند ریشش بسوزد
يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ ﴿8﴾
آنان می خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش سازند، ولی خدا نور خود را کامل می کند؛ هرچند کافران خوش نداشته باشند. (صف، آیه 8)
حدیث تفسیری:
امام رضا علیه السلام در مورد این آیه فرمود:
می خواهند ولایت امیرالمومنین علیه السلام را با دهان شان خاموش کنند، ... و خداوند کامل کننده ی امامت است و امامت همان نور است و این فرموده ی خداوند متعال است: «ایمان بیاورید به خدا و رسول او و آن نوری که نازل کردیم.»، حضرت فرمودند: نور همان نور امام است. (اصول کافی، ج1، ص 195)
از سخنان امیر کلام:
قانع باش زیرا چیزی برای دور کردن فقر بهتر از قناعت نیست.
2- ولایت علوی آبی گوارا برای قلب مومن است.
وَأَلَّوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَاهُم مَّاء غَدَقًا ﴿16﴾
و این که اگر بر آن راه پایدار بمانند، بی شک با آب فراوان سیرابشان می کنیم. (جن، آیه 16)
حدیث تفسیری:
امام باقر علیه السلام در مورد این آیه فرمود:
یعنی اگر بر ولایت علی بن ابیطالب، امیرالمومنین علیه السلام، و اوصیای از فرزندان او پایدار بمانند و اطاعت آنان را در دستور و نهی آنان بپذیرند، آنان را با آب فراوان سیراب می کنیم. مقصود: قلب های ایشان را از ایمان سیراب می کنیم و «طریقه» همان ایمان به ولایت علی علیه السلام و اوصیای پس از اوست. (اصول کافی، ج1، ص220)
از سخنان امیر کلام:
عقل آن است که میانه روی کنی و اسراف نکنی و وقتی وعده دادی خُلفِ وعده نکنی و وقت عصبانیت بردبار باشی.
3- آیت کبرای حق و نبأ عظیم، حضرت علی علیه السلام است.
عَمَّ يَتَسَاءلُونَ ﴿1﴾ عَنِ النَّبَإِ الْعَظِيمِ ﴿2﴾ الَّذِي هُمْ فِيهِ مُخْتَلِفُونَ ﴿3﴾ كَلَّا سَيَعْلَمُونَ ﴿4﴾ ثُمَّ كَلَّا سَيَعْلَمُونَ ﴿5﴾
از چه چیزی از هم می پرسند؟ از خبر بزرگ؟ همان که آنان پیوسته در باره اش اختلاف دارند؟، چنین نیست؛ به زودی می فهمند، باز هم چنین نیست؛ به زودی می فهمند. (سوره نبأ، آیه 1تا 5)
حدیث تفسیری:
حضرت علی علیه السلام فرموده اند: والله، من آن «خبر بزرگ» هستم که در مورد آن پیوسته اختلاف دارند چنین نیست (که پنداشته اند)؛ به زودی می فهمند چنین نیست (که پنداشته اند)، به زودی می فهمند؛ زمانی که من میان بهشت و آتش می ایستم و می گویم: این برای من است و این برای تو. (بحارالانوار، ج36، ص3)
از سخنان امیر کلام:
دنیا زندان مومن و مرگ ارمغان برای اوست و بهشت جایگاه اوست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر